Mei 2020 verhuizen wij – Jan Pieter, Irma en onze vier kinderen – van het centrum van Zeist naar het Veluwse Epe. We vinden er een pareltje: Landgoed De Birkenhoeve, een dromerige plek midden in het bos. Via een onverhard pad kom je bij een wit huis met een rood pannendak. Het vele vogelgezang en het geruis van de oude beuken overvalt ons: wij zijn op slag verliefd! In gedachten hangen wij de schilderijen al aan de muren. Maar voor het zover is, valt er flink te verbouwen.

De grootste klus is wel het ontwerp en realisatie van de nieuwe galerie. Er komen prachtige glazen puien, buiten wordt binnen en binnen wordt buiten. In Bolsward vinden we mooie oude deuren, die de verbinding zijn tussen atelier en galerie. En mocht u straks bij ons een plasje plegen, kijk dan even om u heen want zelfs dáár is over nagedacht. En zo, stukje bij beetje, komt alles uiteindelijk op z’n plek. En kunnen we het verbouwingsstof gaan opvegen.

Begin november 2021 worden galerie & atelier feestelijk geopend. En nu, iedere dag weer, is het een feest om te mogen werken in het lichte en ruimte atelier. De vloer zit inmiddels al vol met verf, want ja wat schilder ik hier toch heerlijk. 

Landgoed De Birkenhoeve leent zich er ook uitstekend voor om groepen te ontvangen. Regelmatig strijken hier groepen kunstliefhebbers neer. Een ontvangst met koffie, thee en iets lekkers staat klaar. Er wordt volop gekeken naar de schilderijen en het atelier wordt tot in alle hoeken besnuffeld. Meestal vertel ik over de schilderijen, over hoe en wanneer die tot stand gekomen zijn. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen over de wijze van schilderen, materiaalgebruik etc. Er zijn al prachtige gesprekken gevoerd in het atelier, vol creativiteit, kleur & kunst. Wij kunnen u gegarandeerd één ding meegeven: u gaat aangemoedigd en geïnspireerd naar huis! 

Vindt u het ook leuk of interessant om met een groep de galerie en het atelier te bezoeken? Maak en afspraak en voel u welkom! 

Wij werken iedere maand, ieder seizoen op het landgoed. Er is hier altijd genoeg te doen, van het kloven van hout, tot werken in de moestuin en het verzorgen van onze  dieren. Wij delen graag onze mooie plek met u. Wandelt u gerust even rond, als u de galerie bezoekt. In ieder seizoen valt er iets anders te genieten! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en wij nemen u mee in ons atelier, galerie en op het landgoed.

Kunstboek Jan Pieter Foppen

Het boek is te bestellen voor €29,95 (exclusief verzendkosten)

Bestel het boek